Bild
Seuraava artikkeli

9 vinkkiä talvisäilytykseen

Tekniiikka

Talven tullen. Talviaikaan moni matkailuajoneuvon omistaja pitää reissaamisesta taukoa. Camper vieraili huoltoliikkeessä ja poimi vinkit toimivaan talvisäilytykseen.

Kuluttaja-osiossamme kerromme vaihe vaiheelta miten valmistautua talven tuloon. 
1. PESE ULKOPUOLELTA
Pese ajoneuvon ulkopinnat huolellisesti. Kiinnitä huomiota kattoon, sillä sadevesi on voinut muodostaa katolle kesän mittaan sammalta. Kun ajoneuvon pesee huolellisesti ennen talvea, riittää kevätpesuksi tavallisesti kevyt käsittely autoshampoolla ja vedellä. Lue ohjeet ajoneuvon oikeaoppiseen pesemiseen Camperin numerosta 7/16.

2. TYHJENNÄ SISUSTA
Kerää ajoneuvosta kaikki syötävä, jotta hiiret eivät asettuisi talven aikana taloksi. Jos mahdollista, varastoi tyynyt ja vuodevaatteet kuivaan ja lämpimään paikkaan tuholaisten välttämiseksi. Poista palovaroittimien paristot.

3. VAIHDA MOOTTORI- JA VAIHTEISTOÖLJY
Moottori- ja vaihteistoöljyt kannattaa vaihtaa mieluummin ennen talvisäilytystä kuin sen jälkeen. Vanhassa öljyssä on kondenssivettä, joka voi vahingoittaa moottoria ja vaihteistoa, kun ajoneuvoa ei käytetä. Jos öljyt vaihdattaa liikkeessä, on odotusaika lisäksi syksyllä lyhyempi kuin keväällä. 

Tässä pari vinkkiä joilla pääsee jo alkuun. Kaikki vinkit ja neuvot löydät uusimmasta Camperista nro 9 sivuilta 61-63

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.