Bild
Seuraava artikkeli

Ajoneuvon perään asennettava näyttö parantaa turvallisuutta

Tekniikka

Ohitustilanteiden turvallisuuden parantamiseksi Samsung on esitellyt järjestelmän, jonka avulla ajoneuvon kuljettaja voi nähdä, mitä edellä ajavien kuorma-autojen kaltaisten isojen ajoneuvojen edessä tapahtuu. Voisiko järjestelmällä olla sijaa myös matkailuajoneuvojen keskuudessa?

Oletko joskus nähnyt tai kokenut hurjan ohitustilanteen? Tilanteen, jossa ohittava ei ehkä ole nähnyt, mitä ohitettavan ajoneuvon edellä odottaa. Tämäntyyppisten tilanteiden turvallisuuden parantamisen nimissä Samsung on esitellyt uuden Safety Truck -järjestelmän.
Ison ajoneuvon keulalle kiinnitetään langaton kamera, ja perään asennetaan näyttöjä, jotka esittävät kuvaa siitä, mitä ajoneuvon edessä tapahtuu. Videoklipin ajoneuvossa näyttöjä on liitetty yhteen neljä kappaletta. Tällä tavoin myös kamerallisen ajoneuvon takana seuraavat autoilijat näkevät, mitä tiellä tapahtuu, mikä voi helpottaa ennakointia ja vähentää yllättävien tilanteiden riskiä.
Teksti Jimmie Öbom

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.