Bild
Seuraava artikkeli

Bürstner Nexxo t 660 Moonlight edition

Kuutamokeikalla

Bürstner toi syksyllä markkinoille Nexxo t 660 ja Ixeo time it 695 -malleistaan erikoissarjat. Moonlight editioniksi ristityistä kampanjamalleista koeajettiin Oulussa Nexxo t 660. Tehdas lupaa erikoismalleihin peräti lähes 10 000 euron varuste-edut. Mitä kaikkea ”säästetyillä” rahoilla saa? Ja onko paketti kuitenkaan näillä varusteilla vielä aivan valmis?

Kuutamokeikka mielletään yleensä pimeäksi työksi. Bürstner Nexxo t 660 Moonlight edition (kuunvalo) on kuitenkin valoisa poikkeus. Koeajo sen sijaan meni kuutamokeikaksi, josta voi lukea lisäraportin viimeiseltä sivulta. Kiinnijääneen auton nurmikolta ylös vetänyt naapurinmies oli 15 euron pimeän palkkionsa ansainnut!
Moonlight editionin sporttinen maalaus alumiinivanteineen herättää ainakin kuljettajan mielenkiinnon. Kaikkien matkailuautojen ei todellakaan tarvitse olla valkopohjaisia ja tarroin koristeltuja. Väreinä on käytetty shamppanjaa, ruskeaa, harmaata ja mustaa. Musta keula ei kuitenkaan ole kiitollisin väri silloin, kun autolla kuljetaan kotimaisen kurakelin keskellä.
Sisätilojen raikkaus puolestaan innostaa varmasti ainakin trendikästä ostajaa. Vaaleat puu-pinnat sekä beige ja punainen verhoilu (Nova cruz) antavat asuinosan varsin pieneen etu-päähän runsaasti avaruuden tuntua, mitä lisää myös iso Skyroof -kattoikkuna. Toisaalta tehdas olisi nykymuodin mukaan voinut korostaa sisätilojen avaruutta LED-valonauhoilla tai epäsuoralla LED-valaistuksella. Epäsuoraa valoa on tarjolla vain eteisessä olevan kädensijan takana.

Pohjaratkaisultaan Nexxo t 660 on hyvinkin perin-teinen. Takana oikealla on ranskalainen vuode, sen vieressä WC- ja pesutila. Keittiö on tehty kulmamalliseksi ja jääkaappi sijaitsee oikealla puolella. Etuosaa hallitsee suora kahden istuttava sohva sekä lyhyt sivusohva. Etuistuimet ovat kääntyvät ja pöytää voi jatkaa kääntyvällä lisäpalalla. Nexxo t 660 on pitkälti kahden hengen auto. Kolmannen vuoteen saa rakennettua sohvasta (210 x 87/112 cm).
Bürstnerin rakennustapa ja pohjaratkaisun tietyt yksityiskohdat ansaitsevat erityismaininnan. Eteisessä on kunnollinen kenkälaatikko oikealla ja kaksi triplanaulakkoa vasemmalla puolella. Sängyn kulman alle on rakennettu kohtuullisen kokoinen vaatekaappi, joka toimii kätevästi rulo-ovella. Tämän lisäksi WC:n ja keittiön välissä on iso ja korkea vaatekaappi.

 

Koko jutun löydät uusimman Camper 10-2012 lehden sivulta 18.
Omaksesi lehden voit tilata tästä tai lehtipisteestä!

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.