Bild
Seuraava artikkeli

Keittiömestarin unelma

LMC-Münsterland Musica 580 D

Etukeittiöllä. LMC-matkailuvaunujen kiinnostavimmat uutuudet vuoden 2013-mallistossa ovat etukeittiöllä varustetut Musica-versiot. Vaunujen keulasta on otettu kaikki irti keittiössä viihtyviä mestareita varten.

Musica on LMC:n laajin vaunumallisto. Siihen kuuluu kaikkiaan 17 pohjaratkaisua, joissa kaikissa on eri kokonaispituus. Pituusskaala alkaa reilusta kuudesta metristä ja yltää yli 9,3:een. Omamassat alkavat hieman alle tuhannesta kilosta ja nousevat yli 1700 kiloon.


LMC:n erikoisuus on vaunujen leveys. Se nimittäin tekee leveät versionsa 2,526-metrisiksi eli 2,6 senttiä yleistä ”normimittaa” leveämmäksi. Jokainen sentti on vaunussa kotiinpäin, eikä sillä ole mitään merkitystä vedettävyyden kannalta.
Uusia etukeittiöllä varustettuja Musica-malleja on kaksi; koeajettu lyhyempi 580 D sekä erillisvuoteilla varustettu puolisen metriä pidempi 635 E. Näistä jälkimmäinen on saatavana myös Alde-lämmityksellä.
Lähes kaikki LMC:n vaunut on nykyään rakennettu AL-KO:n kitkavetopäällä ja delta-akselilla varustetulla alustalla. Vedettäessä vaunu käyttäytyy rauhallisesti ja yllätyksettömästi.

Keittiö. Kun katsotaan pelkästään vaunun keittiötä, pisteitä toiminnallisuudesta ja varustuksesta tulee paljon. Keittiö on ollut kuitenkin kompromissi, jota on rakennettu hieman eteisen kustannuksella. Eteisen vaatekaappi sijaitsee sinänsä hyvässä paikassa heti oven oikealla puolella, mutta se on leveän keittiön johdosta hieman liian kapea (20 cm). Leveyttä olisi voinut käyttää kymmenkunta senttiä takki- ja kenkäkaapin tilavuuden lisäämiseen. Vaunun varsinainen vaatekaappi korvaa kuitenkin puutetta vaunun keskiosassa varsin hyvin.
Keittiössä on myös runsaasti valoa, sillä ikkunat vasemmalla, edessä ja katossa vaikuttavat paljon ainakin kesällä valojen käyttötarpeeseen. Pimeää aikaa varten valaistus on edessä hyvä, sillä spotteja on viisi ja tämän lisäksi tunnelmaa luo led-valonauha. Keittiöön osuvat osittain myös kattoikkunan neljä spottia.Keittiön L-muotoisella työtasolla on runsaat mitat. Etuosan tasolla on leveyttä 214 senttiä ja syvyyttä 76 senttiä. Vasemman puolen sivutason pituus on 136 senttiä ja leveys 65 senttiä. Koko tason pinta on lähes kauttaaltaan käytettävissä, toki liesi ja allas vievät osansa. Dometicin 103-litrainen jääkaappi on matalan mallinen, mutta lisävarustelistalta löytyy myös korkea 190-litrainen versio, joskin siitä joutuu pulittamaan hieman yli 600 euroa.

 

Tämänkin vaunun koeajon löydät uusimmasta  Camper 1-2013 lehdestä sivulta 28.
Omaksesi lehden voit tilata tästä tai lehtipisteestä!
 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.