Bild
Seuraava artikkeli

Ketterästi kuudelle

Hymer Exsis-i 644

Kompakti paketti. Hymerin Exsis-mallisto laajeni vuodelle 2013 muun muassa kuudelle hengelle rekisteröidyllä Exsis-i 644:llä. Alle seitsemän metrin pituuteen on saatu myös makuupaikat kuudelle.

Integroitujen Hymer-matkailuautojen vuoden 2013-mallistossa on kaksi erityisen mielenkiintoista uutuutta, joiden paino pysyy alle 3 500 kilossa. Fiatin pohjalle on tehty kompakti kuudelle hengelle kilvitettävä Hymer Exsis-i 644. Mercedes-Benz 316 CDI-alustalle Hymer tarjoaa puolestaan uuden StarLight-mallisarjan.
Koeajot päätettiin aloittaa edullisemmasta Exsis-mallista. Sen lähtöhinta on hieman päälle 70 000 euroa. Noin 20 000 euroa arvokkaampi StarLight-Mersu pyritään koeajamaan vielä kevään aikana.
Koeajettu Exsis-i 644 oli varustettu 150-hevosvoimasella koneella ja automaattivaihteistolla. Komfort-paketti sekä pitkä lista muita lisävarusteita nostavat auton hintaa peräti 14 000 euroa eli loppulasku on lähellä 85 000 euroa. Normaalia peruskäyttöä ajatellen listalla on jonkun verran ylimääräistäkin tavaraa (kuten kääntyvät etuistuimet), mutta siinä on ikävä kyllä varsin runsaasti sellaisiakin varusteita, joita ilman ei Suomen oloissa selviä ainakaan talvisaikaan.

PAINOTAITEILUA. Matkailuautovalmistajien kilpailu on viime vuosina keskittynyt entistä enemmän painoihin. Kehittyneet valmistusmenetelmät, kalusteiden kennorakenteet ja pikkuhiljaa tapahtuva ”vapautuminen” puun käytöstä ovat mahdollistaneet autojen rakenteiden kehittämisen entistä kevyemmiksi.
Hymer esimerkiksi esitteli Düsseldorfin messuilla elokuussa Exsis-malliston keveyttä nostamalla esittelyauton puntarille ja kertomalla näyttävästi 2670 kilon painosta ajovalmiina. Kyseessä oli sarjan pienin malli 504.
Koeajettu 644 on Exsis-sarjan keskikastia ja sen ajovalmis paino 2830 kiloa. Pelivaraa maagiseen rajaan on siis 670 kiloa. Tämä mahdollistaa auton rekisteröimisen kuudelle hengelle.

 

Lue koeajo kokonaisuudessaan Camper 1-2013 lehdestä.

Omaksesi lehden voit tilata tästä tai lehtipisteestä!

 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.