Bild
Seuraava artikkeli

Knaus Eurostarin tyylikäs paluu

KNAUS TABBERT GROUP

Vuonna 2008 henkiin herätetty yhtiö on kuin tuhkasta noussut feenikslintu. Morelo ja Bavaria Camp ovat täysin uusia merkkejä ja myös Knausin entisiä lippulaivoja on tuotu takaisin tuotantoon. Yksi esimerkki on Knaus Eurostar.

Stuttgartin CMT-messujen suurin uutinen oli epäilemättä Knausin vanhan Eurostar-sarjan täysin uudet vaunut. Vuonna 2008 tuotannosta poistettujen Eurostar-vaunujen sekä uusien vaunujen ainoa yhtäläisyys on nimi. Mallit ovat rakenteeltaan täysin uusia ja ensimmäisenä niissä huomiota herättää muotoilu. Konsernilla on samankaltaisia vaunuja Tabbertin mallistossa sekä muotoilun että teknisten ratkaisujen osalta. Jos tarkastelee kilpailijoita, voi todeta, että Knausin muotoiluosasto on katsonut tarkkaan ainakin Hobbyn Premium-vaunuja ja Adrian Astella Glam -vaunua.
Eurostarissa on useita teknisiä innovaatioita sekä sisä- että ulkopuolella. Modernin linjakkaassa perässä on niin kutsutulla glowtoiminnolla varustettu LED-valaistus. Lisäksi perässä on yhdistettu säilytystila ja huoltoluukku, jossa on sekä veden että sähkön sisääntulot. Avausmekanismi on kätevästi kätketty Knausin logon taakse. Valmistajan mukaan etu- ja takaosan muovit ovat erityisen kestävät, mitä ei kuitenkin voinut testata messuilla. Vaunujen teknisessä kaksoislattiassa sijaitsee muun muassa raikas- ja harmaavesisäiliöt, ja tarjolla on myös useita lisävarustepaketteja. Pohjoismaisia asiakkaita kiinnostanee Arctic-paketti, johon kuuluu muun muassa Alden lämmitys.
Knaus tekee oikeutetusti ison numeron Eurostarin ulkoisesta muotoilusta. Knaus Tabbertin tiedotusvastaava Alexander G. Wehrmannin mukaan menettelyä voisi verrata vaunun sivuun liimattavaan tulosteeseen, joka lakataan värittömällä lakalla. Tuloksena on korkeakiiltopinta, joka kuviosta riippuen voi saada aikaan kolmiulotteisen vaikutelman. Tehoste näyttää upealta, mutta on vaikea vangita kuvaan.

 

Voit lukea koeajon uusimmasta Camper 2-2013 lehdestä sivulta 63.

Omaksesi lehden voit tilata tästä tai lehtipisteestä!


 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.