Bild
Seuraava artikkeli

Korota kokonaismassaa, vältä ylipaino

painavaa asiaa.

Huoli ylipainoisesta kuormasta on monille matkailuajoneuvolla liikkuville tuttu. Kokonaismassan korotus mahdollistaa suuremman kuorman lastaamisen, mutta ennen asian kiirehtimistä kannattaa ottaa huomioon muutama seikka.

Täysistä vesisäiliöistä, hyvin täytetystä jääkaapista, kattavasta astiastosta, polkupyörätelineistä, ulkokalusteista ja muista oheistarvikkeista muodostuu helposti reilu määrä kiloja. Matkailuajoneuvojen suurin sallittu kuorma on kuitenkin valitettavasti usein varsin rajallinen, minkä vuoksi moni ajaa tietämättään ylikuorman kanssa. Tämä voi heikentää ajoneuvon ajo-ominaisuuksia ja aiheuttaa kovat sakot.
Miksi korottaa  kokonaismassaa?
Kun ajoneuvon kokonaismassaa korotetaan, kasvaa myös ajoneuvon kantavuus. Kokonaismassan korotuksella haetaan käytännössä aina mahdollisuutta lastata mukaan enemmän tavaraa, olipa kyseessä sitten matkailuvaunu tai matkailuauto.
Mielenkiintoisen artikkelin kokonaismassan korottamisesta löydän uusimman Camper-lehden nro 6 sivuilta 70-71.

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.