Bild
Seuraava artikkeli

Monitoimikärry

Knaus Deseo Box

Düsseldorfin Caravan-messuilla muutama tuote pisti erikoisuudellaan silmään. Yksi näistä oli ehdottomasti moni-käyttövaunu Knaus Deseo. Malleja oli pienestä 750 kilon kokonaispainoisesta aina kaksiakseliseen varsinaiseen monikäyttökuormajuhtaan. Soitto maahantuojalle Lomapalvelulle Nummelaan johti Deseon Suomen maahantuontiin. Odotukset olivat korkealla, sillä allekirjoittanut oli itse ollut vaikuttamassa vaunun Suomeen saamiseen.

Knaus on valmistanut Deseo-vaunuja vuodesta 2007. Kaikki Deseot tunnistaa niiden kuutiomaisesta ulkomuodosta. Deseon konsepti perustuu siihen, että vaunu on lähtökohtaisesti tyhjä laatikko, johon ostaja saa valita listalta haluamiaan varusteita. Ostaja valitsee kemssan, lieden, jääkaapin, lämmittimen, ajorampin ja moottoripyörän kiinnitystelineet aina omien tarpeidensa mukaan. Valinnoista koostuu lopulta myös vaunun kokonaishinta.

Varusteet. Deseo Boxin perushinta on 8 990 euroa. Se sisältää kaksi 40 x 80 senttimetrin kokoista ikkunaa hyttys- ja pimennysverhoineen, kaksiliekkisen lieden integroidun tiskialtaan kera, 15-litraisen vesisäiliön, tyhjän kylpyhuoneen ja istuinryhmän, jonka voi muuttaa 140 x 197 senttimetrin kokoiseksi parivuoteeksi.
Tällaisenaan vaunu on vielä varsin vaillinainen, mutta varustelistan täydennyksillä siitä saa varsin monikäyttöisen. Deseota voisi kuvailla sveitsiläiseksi linkkuveitseksi, sillä ominaisuuksia on saatu sullottua runsaasti pieneen tilaan.
Alustapaketti (846 euroa) sisältää kitkavetopään ja iskunvaimentimet. Samalla vaunun kokonaispaino nousee 1 000 kiloon. Alustapakettia ei kuitenkaan ole suositeltavissa, sillä sen myötä menettää kaikki 750-kiloisen vaunun etuisuudet.
Cool-pakettiin (740 euroa) kuuluu Dometicin 60-litrainen jääkaappi, joka täydentää keittiön varustelun.
Lämmitin-paketti (525 euroa) sisältää Truman S 3002 L -pistelämmittimen. Thetfordin kasettikemssa maksaa 525 euroa ja 846 euron arvoinen suihku-paketti sisältää suihkun, 45-litraisen vesisäiliön, altaan, verhon, pesuhuoneen kattoluukun ja lämminvesivaraajan.
Kuljetus-paketti (525 euroa) sisältää ajorampin ja moottoripyörän telakoinnin kiinnityspisteineen.
Koeajettu vaunu oli varusteltu kaikilla paketeilla paitsi kokonaispainon nostavalla alustapaketilla. Koeajon aikana saattoi todeta, että 846 euroa maksavan suihkupaketin olisi myös voinut jättää pois.
Pakettien lisäksi Deseo Boxia saa tuunattua lisävarustelistan tuotteilla. Koeajettuun vaunuun oli valittu 310 euron arvoinen kerrossänky (140 x 197 cm), joka tekee vaunusta neljän hengen nukuttavan.
Aisan päälle asennettu 310 euron kaasupullokotelo oli myös valittu vaunuun.
Vaunuun olisi myös voinut valita useampia ja isompia ikkunoita sekä vararenkaan.


Deseo Box lyhyesti. Vaunussa on 30 millimetrin paksuiset eristeet. Rakenne on perinteinen alumiinikuori kuulavasaroituine kylkineen. Alustan on valmistanut perävaunuista tuttu Knott. Renkaiden (195/50B10) ulkomuoto herättää huvitusta.
Tukeva alumiinikehyksinen ovi sijaitsee takaseinässä. Leveyttä on jopa 73 senttimetriä, jotta siitä saa sisään vaikkapa moottoripyörän.
Vasemmalla puolella on huoltoluukku, joka on alun perin tarkoitettu kahden viisikiloisen kaasupullon koteloksi. Koeajetun vaunun lisävarusteena on aisan päälle sijotiettu kahden 11-kiloisen pullon teline. Ikkunoita on kaksi (40 x 80 cm).
Vaunun kokonaismitta on 372 senttimetriä. ”Kuution” sisämitat ovat 250 x 196 x 195 senttiä.

 

Lue Deseo koko koeajo uusimmasta Camper 2-2013 lehdestä sivulta 58.

Omaksesi lehden voit tilata tästä tai lehtipisteestä!

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.