Bild
Seuraava artikkeli

Muokatulla pohjalla

Bürstner Nexxo Time t 665

Uusia ajatuksia. Bürstner esitteli jo viime vuoden mallivuodelle Nexxo Time –sarjaan uuden t 665 –mallin. Sen erikoisuus on poikittain sijoitettu keittiöyksikkö. Myös parivuoteeseen pääsyä on helpotettu jättämällä sen päätyyn tilaa ja kaartamalla jalkopäätyä voimakkaasti. Vasta yksi tällainen malli on rantautunut Suomeen.

Se, että keittiö on sijoitettu matkailuautoon poikittain, ei ole varsinaisesti mikään uusi idea. Bürstnerille se kuitenkin on uusi ajatus ja sitä päätettiin kokeilla puoli-integroidussa Nexxo Time –mallistossa vuoden 2015 mallistossa. Kiinnostusta eurooppalaisten käyttäjien keskuudessa lienee ollut, sillä se pidettiin ohjelmassa myös tänä vuonna. Suomessa tämän mallin autoja on kuitenkin vain yksi, Turun Caravanpiste Raisiossa sai esittelyautonsa keväällä.
T 665:n erikoisuus on myös parivuode, jonka sijoitus on tehty siten, että myös seinän puolella nukkuva pääsee vuoteeseen kätevästi. Vuoteen pääty on puoliympyrän muotoinen ja vuode on hieman irti seinästä. Vuode on sijoitettu korkealle, jotta tavaratilalle jää mahdollisimman paljon tilavuutta. Nyt sen mitat ovat 142 x 102 x 87 senttiä.
Makuuhuone erotetaan etutilasta kaksiosaisella liukuovella. Kulkuleveys on tosin vain 47 senttiä. Se tuo hieman ahtautta, mikä johtuu edessä olevan keittiöyksikön leveydestä. Sen sijaan kulku vuoteeseen seinän puolella on kohtuullisen hyvä, leveyttä on 37 senttiä, mutta toisella puolella ei ole seinää, kuten keittiön kohdalla. Nousukorkeus on sen sijaan 28 senttiä eli hieman tavallista enemmän. Mutta juuri tällä ratkaisulla on saatu tavaratilan korkeutta kasvatettua muutamia tärkeitä senttejä. Näin ollen nousua vuoteeseen tulee oikealta puolelta 63 senttiä, mutta vasemmalta peräti 91 senttiä. Vuode nousee kevyesti ylös ja alla on hyvät tilat, joihin pääsee käsiksi osittain myös ulkoluukun kautta. Samaan tilaan on saatu mahtumaan myös kaasupullokotelo.
Koeajon löydät kokonaisuudessaan uusimman Camper-lehden nro 6 sivuilta 10-13.

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.