Bild
Seuraava artikkeli

Nelivedon juhlaa

la strada Avanti XL 4x4.

Nelivetoiset matkailuautot ovat harvinaisia, etenkin jos auto on rakennettu Fiat Ducatolle. Camper pääsi testaamaan nelivetoista La Strada Avanti XL -autoa Dolomiittien vuoristomaisemissa.

Neliveto on tällä hetkellä kuuma aihe matkailuautoalalla, etenkin Saksassa. Jokainen, joka on joskus ajanut täyteen kuormattua matkailuautoa sateen piiskaamalla nurmikolla, on todennäköisesti pohtinut, olisiko nelivedossa ideaa.
Volkswagen Californian kaltaisten retkeilyautojen tontilla eivät nelivetoiset ajoneuvot ole harvinainen näky. Tällaisissa tapauksissa neliveto voi lisävarustelistaa ruksiessa olla helppo ja verraten edullinen valinta, toisin kuin testiyksilöä isommissa menopeleissä, joiden tapauksessa varuste on usein huomattavasti kalliimpi ja myös raskaampi.
Testipäivien aikana emme saa tilaisuutta kokeilla järjestelmää haastavissa olosuhteissa vaan ajamme lähinnä tavallisilla asfaltti- ja sorateillä. Matkan varrelle osuu kuitenkin yksi märkä ja jyrkkä nurmikkoinen rinne, jossa kaksivetoinen Ducato olisi varmasti luisunut ja jättänyt jälkeensä syvät urat pyristellessään ylöspäin. Sen sijaan nelivedolla voi vain painaa kaasua ja ohjata, ja auto kulkee kuin kiskoilla ja nousee vaivattomasti ylös rinnettä. Talviajon kannalta järjestelmän hyödyt ovat ilmeiset, mutta miinuksena neliveto sysää ESP-järjestelmän pois pelistä.
Lue koajo kokonaisuudessaan uusimman Camperin nro 2 sivulta 20.

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.