Bild
Seuraava artikkeli

Nouseva helmi

Matkavinkki

Vaikka Tšekki sijaitsee lähempänä kuin Saksan Baijeri, se on suomalaisten leirintämatkailijoiden keskuudessa vielä toistaiseksi melko tuntematon helmi. Maan hintataso on naapuria edullisempi, mutta leirintäalueiden tasosta ei ole tingitty.

Matkallani Länsi-Tšekissä ja Böömissä sain tottua nopeasti niin hollantilaisiin, saksalaisiin, tanskalaisiin kuin norjalaisiinkin matkailuajoneuvoihin. Meikäläiset auto- ja vaunumatkailijat suuntaavat Tšekkiin toistaiseksi melko harvalukuisina.
Maan pääkaupunki Praha on suosittu matkakohde, mutta Tšekillä on paljon muutakin annettavaa kuin pääkaupunkiin suuntautuvat viikonloppumatkat. Yleinen syy meiltä Tšekkiin suuntautuvan auto- ja vaunumatkailun vähäisyyteen lienee arvattavissa; moni todennäköisesti epäilee entisen itäblokin leirintäalueiden tasoa heikoksi. Todellisuus on toinen.

Tšekin kiertomatkani alkaa maan luoteisosasta ja Camping Bucekin leirintäalueelta, joka sijaitsee viidenkymmenen kilometrin päässä Prahasta länteen ja 150 kilometriä Saksan Dresdenistä etelään; moni pohjoisesta saapuva matkustaa juuri Dresdenin kautta.   Camping Bucek on pieni ja viihtyisä leirintäalue, jonka sijainti on upea. Useimmilta auto- ja vaunupaikoilta on näköala tekojärvelle. Lämpimät kesäpäivät houkuttelevat lapsia ja aikuisia uimaan.
En ole aiemmin ollut tšekkiläisellä leirintäalueella, joten kiiruhdan ensitöikseni tarkistamaan autopaikkojen sähkötolpat. Pistorasiat ovat samaa sorttia kuin kotipuolessakin, ja paikat ovat tilavat. Leirintäalue vaikuttaa miellyttävän rauhalliselta. Useimmat kohtaamani vieraat ovat hollantilaisia.
Huoltorakennukset ovat siistit, ja vieraiden käyttöön on varattu tiskikoneita. Alueella on hieno sisäuima-allas, mutta tekojärvenkin vesi on lämmin ja matala. Ravintolalla on täydet A-oikeudet, ja ruoka on tasokasta. Valitsen listalta kanaa ja lohkoperunoita sekä jälkiruoaksi herkullista vaniljajäätelöä. Kokeilen myös paikallista olutta, joka maistuu juuri niin hyvältä kuin tšekkiläiseltä oluelta odottaakin.

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.