Bild
Seuraava artikkeli

Pinnat puhtaiksi

Pesuvinkkejä

Oman matkailuajoneuvon puhtaana pitäminen on monille itsestäänselvyys. Mutta kuinka saavutetaan paras mahdollinen pesutulos? Camper tapasi Blå Kusten Fritidscenter -liikkeen pesu- ja kunnostusasiantuntija Anders Haganderin, joka laittoi parhaat neuvonsa jakoon.

Oikeaoppinen pesu askel askeleelta

1. Huuhtele pois enin lika

Aloita huuhtelemalla enin ja karkein lika ajoneuvon pinnasta mieluiten tavallisella vesiletkulla. Painepesurikin käy, mutta huolehdi tällöin, että suutin pysyy noin metrin etäisyydellä pestävästä pinnasta, ja työskentele kaarevin liikkein.

– Yleinen virhe on suihkuttaa vettä painepesurista aivan liian läheltä ja liian suoraan. Kauppiaat eivät suosittele painepesurin käyttöä, koska kova paine voi vahingoittaa tiivisteitä ja listoja, mikä puolestaan mahdollistaa kosteuden pääsyn ajoneuvoon, Anders Hagander selittää.

Aloita huuhtelu ajoneuvon alaosasta ja siirry ylöspäin, jotta näet, mitkä kohdat olet jo huuhdellut ja mitä et. 

Vältä veden suihkuttamista suoraan ikkunoihin, aurinkopaneeleihin, kattoikkunoihin, tuuletusritilöihin, peruutuskameraan, vetoakseleihin ja vetoniveliin. Huuhtele lopuksi katto. Käytä tukevia tikkaita ja ole tarkkana. 

Turvallisin vaihtoehto ovat tasotikkaat.

 

2. käsittele lyhyet sivut ja katto rasvanpoistoaineella

Annostele emäksistä rasvanpoistoainetta veteen pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada seos sumuttimeen. 

Suihkuta rasvanpoistoainetta ajoneuvon etu- ja takaosaan sekä katolle. Harjaa sumutetut pinnat pehmeällä harjalla. Kastele harja tasaisin väliajoin vesiämpärissä. Etene harjaamisessakin alhaalta ylöspäin.

Esimerkiksi tervan ja asfaltin jättämiin vaikeisiin tahroihin, joihin emäksinen rasvanpoistoaine ei tehoa, voi kokeilla raakaöljypohjaista ainetta. 


Kasta rätti aineeseen ja painele sitä varovasti tahralle, kunnes lika irtoaa. Ole kärsivällinen, lian irtoaminen voi kestää. Pyyhi lopuksi ylimääräinen aine pois rätillä

Näillä parilla vinkillä pääset hyvään alkuun, mutta mitäs sitten tulisi tehdä? Lue kaikki vinkit uusimman Camperin nro 7 sivuilta 68-70. Ja Camperinhan voit tilata kotiisi kätevästi tästä.

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.