Bild
Seuraava artikkeli

Rentoon oleiluun

Dethleffs Nomad 560 FR

POIKKEUKSELLINEN. Dethleffs uusi hiljattain koko vaunumallistonsa. Nomad 560 FR voisi olla hyvinkin tyypillinen isompien yksiakselisten vaunujen edustaja. U-sohva, tilava keittiö ja parivuode konseptilla lähes jokaisella merkillä löytyy vaunulle kilpaileva vaihtoehto. Tässä on kuitenkin kyse jostakin aivan muusta.

Numero 560 tuntuu vakiintuneen usean vaununvalmistajan kohdalla kuvaamaan isoimpien yksiakselisten vaunujen luokkaa. Näiden vaunujen kokonaispituus on noin 8 metriä ja niiden omamassa vaihtelee 1 200 – 1 600 kg välillä. Näiden vaunujen vetämiseen riittää yleensä isomman keskiluokan henkilöauto. Siksi luokka on  yleinen ja hyvin suosittu. Dethleffs Nomad 560 FR kuuluu ehdottomasti luokan suurimpiin ja raskaimpiin vaunuihin. Yksiakselisuudesta huolimatta on 1 800 kg kokonaispaino nostettavissa jopa 2 000 kiloon. Sellaisen vaunun vetämiseen vaaditaan jo maasturiluokan autoa ja ”pikku-e” ajokortissa. Toki 1 800 kg kokonaismassalla varustettuna kantavuus on täysin riittävä.

 

Voit lukea artikkelin kokonaisuudessaan Camper 10-2013 sivulta 24.

Tilaa Camper omaksi tai lahjaksi nyt.

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.