Bild
Seuraava artikkeli

Vaivattomasti vaeltaen Sörmlannissa

patikkamatka.

Vaellusretki merkittyä reittiä pitkin on helppo ja sujuva tapa päästä nauttimaan erämaamaisemista ilman tarvetta keskittyä suunnistamiseen. Lähdimme yhdelle ruotsalaisen Sörmlandsledenin vaellusreiteistä ja testasimme, miten yöpyminen laavussa sujuu.

 

Vaellusretki merkityllä vaellusreitillä on erinomainen vaihtoehto sille, joka haluaa päästä lähelle luontoa ja viettää ulkoilmaelämää omilla ehdoillaan. Etappien pituuden saa päättää itse, ja reittien varrelle rakennettujen laavujen ja kotien ansiosta mukana ei tarvitse kantaa telttaa, vaikka matkalla haluaisi yöpyäkin. Matkailuajoneuvolla liikkuvan on usein mahdollista jättää ajokki parkkipaikalle reitin läheisyyteen ja aloittaa vaellus suoraan autolta tai vaunulta. Retken päätepisteestä voi palata parkkipaikalle julkisilla kulkuneuvoilla, tai reitin voi suunnitella kulkemaan "sinne ja takaisin", jolloin yön voi viettää matkailuajoneuvossa tai laavussa vaellusreitin varrella, kuten me päätimme tehdä.

Lähdemme ystävieni Joacimin ja Karinin kanssa matkaan Norrköpingistä aurinkoisena toukokuun lauantaina ja ajamme runsaat kolmekymmentä kilometriä Stavsjöön. Vaelluksen ajankohta on päätetty jo kauan sitten, ja on silkkaa hyvää onnea, että aurinko näyttää hätistäneen kaikki taivaan tummat pilvet tiehensä. Parkkipaikalla on iso infotaulu, ja nopeasti siihen tutustuttuamme lähdemme seuraamaan oranssilla merkittyä reittiä 32, joka on osa Sörmlandsledenin vaellusreittiverkostoa.

Lue patikkamatka kokonaisuudessaan Camperin nro 7 sivuilta 50-54.

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.