Bild
Seuraava artikkeli

Varkaus - luonnon ympäröimä teollisuuskaupunki

Matkavinkki:

Savon sydämessä. Varkaudessa matkailijaa vetävät puoleensa ainutlaatuinen arkkitehtuuri, Mekaanisen Musiikin Museo, oma kaviaari sekä sampiherkut. Teollisuuskaupunki tarjoaa lomailijalle myös upeat järvimaisemat ja paljon vehreää luontoa.

Reilun parinkymmenen tuhannen asukkaan Varkaus sijaitsee Pohjois-Savossa. Erinomaisen vesireittien äärellä olevan sijaintinsa vuoksi Varkaudesta tuli aikoinaan tunnettu teollisuuskaupunki. Juuri teollisuus on antanut voimakkaan leimansa Varkaudelle, jota kuulut arkkitehdit ovat olleet luomassa eri vuosikymmeninä.  Varkauden teollisuuden ympärille rakennettu Vanha Varkaus on merkittävä kulttuuriympäristö ainutlaatuisine arkkitehtuureineen. Alueeseen voi tutustua oppaan johdolla tai omatoimisesti kävelykierrosesitteen avulla. Kierroksella voi ihmetellä 1900-luvun alun muistoja kuten tehtaan kellotornia, Waltterin Puistoa, vanhaa kansankeittiön rakennusta sekä koulurakennuksia. Työväen puutaloasuinalueella Kommilassa sekä Kosulanniemen huvila-alueella voi ihastella kauniita rakennuksia.

Lue lisää Varkaudesta Camper nro 6, sivuilta 50-51

Teksti ja kuva Virpi Rautiainen

 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.