Bild
Seuraava artikkeli

Vaunuvallankumous?

Knaus Travelino 400 QL

Uusi tekniikka. Knaus esitteli kesäkuussa Saksassa täysin uudella tekniikalla rakennetun matkailuvaunun. Camper pääsi testaamaan vaunua Lahden Caravanmessujen aattona.

Saksalaiskonserni KnausTabbert elää voimakasta kasvukautta. Tuotanto kaikilla tehtailla ja kaikkien merkkien osalta on kovassa kasvussa. Tästä huolimatta tuotekehitystyötä ei ole unohdettu.
Knaus haluaa, monien muiden valmistajien tapaan, tehdä tuotteita, joilla saadaan uudet kohderyhmät kiinnostumaan automatkailusta. Keskeisinä seikkoina esiin nousevat keveys ja hankinnan edullisuus.
Molempiin haasteisiin on ratkaisuksi löydetty uusi rakennustekniikka. Nyt esitelty Travelino on tämän tekniikan ensimmäinen edustaja. Vaunu on alle 750-kiloinen mutta tästä huolimatta kokoluokkansa tilavin, sillä sisäpituus on neljä metriä ja leveyskin kaksi.
Uusi tekniikka perustuu ultraäänihitsaukseen, jota on käytetty jo vuosia esimerkiksi auto- ja veneteollisuudessa. On oikeastaan pieni ihme, että se valjastetaan matkailuajoneuvoteollisuuden käyttöön vasta nyt. Ensimmäinen ultraäänihitsaukseen perustuva patenttikin on haettu jo vuonna 1965.
Travelinon pohjana on BPW:n valmistama deltamallinen alusta, jonka painosta on saatu pudotettua 30 prosenttia perinteisiin alustoihin verrattuna.
Koeajon voit lukea kokonaisuudessaan uusimman Camperin nro 9 sivuilta 36-41.

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.