Bild
Seuraava artikkeli

Cabbyn kuumin

Cabby 650+F4 Double

Kehotus painua sinne missä pippuri kasvaa ei yleensä tarkoita mitään positiivista. Matkailuvaunuista puhuttaessa sillä tarkoitetaan kuitenkin Cabbyn tehdasta Kristinehamnissa, jossa valmistetaan 29 eri mallia. Yksi niistä on suosittu Caienna-sarja, jonka malleihin kuuluu pippurinen ja suurikokoinen 650+.

Cabby 650+F4 Caienna konsepti perustuu viime vuoden Black Linen onnistuneeseen satsaukseen, jossa varustetaso nostettiin hieman vakiovarustelua paremmaksi. Tänä vuonna rimaa nostetaan entistäkin korkeammalle. Vaunu on valmistajan 47-vuotisen uran ylellisin, ja siinä on todellakin kaikki mitä voi toivoa. Korkeasta hinnasta huolimatta mallien myynnin on ennustettu kasvavan.
On helppoa ymmärtää miksi Caiennan konsepti toimii. Noin 6 000 euron lisämaksusta saa luksusvarustetun vaunun, jossa on jo kaikki – ja vielä vähän enemmän. Ostajat arvostavat selkeästi laatua, Caienna-sarja on 45 prosenttia valmistajan myynnistä.
Tämä Camperin koeajama vaunu oli mallivuoden 2011 sisustusratkaisulla. Mallivuodelle 2012 on Cabby tehnyt joitakin face lift muutoksia ja muutaman varsinaisen parannuksen.
Muutoksia on tehty keittiöön innovatiivisen ulosvedettävän laskutilan muodossa. Kylpyhuone on suunniteltu venemaailmasta tuttuun muotoon ja ulko-ovi on leveämpi. Face liftiksi voi kutsua muutoksia korin etu, ja takaosassa; integroidut led-ajo- / äärivalot, sisustan omenapuunsävyiset kalusteet ja alumiiniset sähkökonsolit.

Cabby-sarjan tuttu ulkonäkö kuulavasaroituine alumiiniseinineen näyttää ensisilmäyksellä samalta kuin ennen. Tarkkaan katsoessa voi kuitenkin huomata, että keskilista on muuttunut mustaksi ja sivun muovihelmat ovat vaihdettu alumiinisiin. Vaunun perässä lukee Caienna ja kattokaiteet luovat hieman urheilullisemman vaikutelman.
Ajo-ominaisuudet ovat erin-omaiset eikä vaunu tunnu lainkaan raskaalta. Ruuvikiinnitysten turhien kosteusvaurioiden välttämiseksi sivumerkkivalot
ovat siirretty vaunun alareunnan alumiinihelmaan. Etuvaloissa on voimakkaat LED-valot, jotka matalan sijaintinsa ansiosta valitettavasti häiritsevät vetoauton takapeileissä.


Turvallisuus ensin. Kumijousitettu delta-akseli tasoittaa ajoradan epätasaisuuksia hyvin. ATC-järjestelmä (ajonvakautusjärjestelmä) hoitaa erinomaisesti moottoritieajossa esiintyvät tai yllättävän väistöliikkeen aiheuttamat heilumiset. Al-Ko:n Trailer Control on jo muutaman vuoden ajan ollut vakiona kaikissa Cabby-matkailuvaunuissa. Vetoauton 13-napainen pistorasia on välttämätön. Vihreä valo osoittaa, että ajonvakautusjärjestelmä on kytkettynä. Punaisen valon loistaessa jokin on vialla. Esimerkiksi ohittavista busseista tuleva sivutuulen vaikutus vähenee merkittävästi AKS-varmuuskytkimen ansiosta.
Parhaan mahdollisen tienpidon vuoksi vaunun 15-tuumaisissa renkaissa on alumiinivanteet. Renkaat on ilman sijaan täytetty typellä. Ilmanpaine säilyy tasaisena, mikä vähentää vetoauton polttoaineenkulutusta. Kaikki muut komponentit mukaanluettuna Cabbyssa on lyömätön liikenneturvallisuuspaketti.
Intergroitu kaasupullokotelo avaa suuren suunsa. Siellä on tilaa kahdelle nestekaasupullolle. Sinne mahtuu myös vararengas, jos sille asentaa telineen. Koska kaasu loppuu monesti joskus pikkutunneilla, säiliön vaihtoa on helpotettu säilytystilan katossa olevalla LED-valolla.
Vaunuun on asennettu kaasu-vuototesteri. Vankat tukijalat on kiinnitetty Al-Ko:n alustan pitkittäisiin palkkeihin, mutta niistä puuttuu tukilevy. Vetopalkin suojana on kolmikulmainen muovinen kate.Vaunun ympärillä on neljä suurta, tukevaa siirtokahvaa. Ne suorastaan kutsuvat vaununaapureita auttamaan vaunua paikalle laittaessa. Takimmaisten tukijalkojen säätö on helppoa.

Tyylikäs avain antaa esimakua tulevasta. Vaunuun noustessa vasemmalla on 25 senttimetriä leveä naulakko, johon saa kätevästi ripustettua toppatakin. Hyttysverkolla, lehtitelineellä ja kahdella vaatekoukulla varustettuun oveen voi ripustaa vieraiden ulkovaatteet. Jos lisäkoukuille on tarvetta, sisäänkäynnin oikealla puolella on sisääntaitettava koukku. Vaunuun tullessa katse kiinnittyy ensimmäisenä vaaleaan nahkaiseen istuinryhmään, joka hallitsee vaunun etuosaa. Sen mukaville istuintyynyille mahtuu helposti jopa kahdeksan henkeä. Suuren pöydän voi helposti laskea alas, jolloin istuintyynyjä ja selkänojia sekä ylimääräistä lisäosaa käyttämällä, saa mukavan vuoteen kahdelle tai jopa kolmelle. Etuosan leveä hylly ja kaksi nurkkahyllyä tarjoavat tilaa ylimääräisille koriste-esineille.
Nurkissa on uudet, modernit LED-lukuvalot. Mustan laminaattipöydän ylle on asennettuna samanlaiset valaisimet sähkönkulutuksen vähentämiseksi ja lamppujen eliniän pidentämiseksi. Valopaneelin alapuolella on seitsemän kaappia, joiden alla on 25 senttimetriä syvät hyllyt. Istuinryhmän sohvien sisällä sijaitsee raikas- ja harmaavestitankit, joista jälkimmäisessä on lämmitetty viemäriputki. Sivun suuntaisesti on vaununsyvyinen lokero, johon pääsee käsiksi sekä sisäpuolelta että sisäänkäynnin oikealla puolella olevasta luukusta.
Lokerossa voi säilyttää niin suksia kuin kalastusvapojakin. Pitkänmallinen LED-paneeli helpottaa lokerossa säilytettävien tavaroiden löytämistä pimeälläkin. Oven vieressä olevan istuimen alla on akku ja uloimpana lämmitetty kenkälaatikko.
Keittiömestarin unelma toteutuu tilavassa kulmakeittiössä. Mustassa, 215 senttimetriä pitkässä työtasossa on neliliekkinen brittiläistyylinen liesi. Piezo-sytytys ja tilaa sekä uunille että grillille. Ruostumatonta terästä olevalle tiskialtaalla on lasikansi. Työtasossa on yksikahvainen keittiöhana, kaksiasentoinen säädettävä liesituuletin ja hyvä valaistus.Keittiökulmassa on 70x30 senttimetrin kokoinen ikkuna, joka päästää mukavasti päivänvaloa työtasolle.

Keittiön hyvä puoli on, että metrin syvyisessä kulmassa  on tilava kulmakaappi. Seinässä on kolme hyllyä ja lieden oikealla puolella kuusi itsestään sulketuvaa syvää laatikkoa ja leikkuulauta.
Yhdessä laatikossa on esivalmisteltu tila roskien lajittelulle. Harjattua alumiinia olevassa keittiön seinässä on kaksi maustehyllyä. Kahdessa yläkaapissa on himmennetty akryyliluukku ja sisävalaistus. Vieressä olevassa vitriinikaapissa on peiliseinä, sininen LED-valopaneeli, ja se on suunniteltu näytillä oleville astioille, kuten viini- ja shamppanjalaseille. Tämän vaunun ostaja on taatusti kulinaristi, jolle yksityiskohdat ovat tärkeitä. Cabby on ymmärtänyt, että olemassa on muutakin kuin laatikkoviinejä. Keittiössä on kolmen pullon viiniteline sekä viinilasiteline makuutilan välisen seinän alaosassa.
Takaosan kääntäminen peilikuvaksi oli pohjaratkaisun (F4 Double) neronleimaus, joka mahdollisti parivuoteen luonnollisen jatkumon kulmakeittiön jälken. Kahden lukuvalon välissä on aallonmuotoinen akryylilevy, takana tunnelmavalot. Vuoteen yläpääty on säädettävä, jotta kulmatiskipöydän hyllyllä olevaa televisiota voi katsella mukavassa asennossa.

Pikkutavaralle on paljon hyllyjä ja matkalukemiset mahtuvat television yläpuolelle. Vuodelaatikon säilytystilaan pääsee ulkokautta suuresta luukusta tai nostamalla sisempi vuodepuolisko yläasentoon. Neljätoista senttimetriä paksut, mukavat viskoelastiset patjat ovat sälepohjan päällä. Vuoteen petaaminen ja yläkaappeihin sekä pitkän seinän hyllyihin käsiksi pääseminen voi olla hieman hankalaa. Vuoteen leveys on 144 senttimetriä, mutta se kapenee jalkopäädyssä. Pakollinen kompromissi wc-tilan ulkopuoleisen lattiatilan vapauttamiseksi.

Kevyesti liikkuvan liukuoven takana on hyvin suunniteltu pesutila. Peileillä sisustetut seinät vahvistavat tilavuuden tunnetta. Pesuallas on ruostumatonta terästä. Matkailuajoneuvoissa epätavallinen soliseva vesihana on asennettu mustaan laminaattilevyyn, joka luo erittäin tyylikkään vaikutelman. Valaistuksen voi yöksi himmentää LED-valaistukseksi.
Alakaappiin, yläkaappiin sekä lääkekaappiin mahtuu kaikki tarvittava, hiuslakasta särkylääkkeisiin. Termostaattiohjatusta sähköisestä pyyhkeenkuivaajasta saa tarvittaessa ylimääräisen lämpölähteen. Käännettävä Thetford-wc-istuin on 140 senttimetrin syvyisessä tilassa perimmäisenä. Ilmastoinnista huolehtii pieni kattoikkuna. Ainoa puute muutoin hyvinvarustetussa vaunussa on suihkumahdollisuuden puuttuminen.

Etu- ja takaosan voi erottaa ohuella verholla. Keittiötä vastapäätä on Dometicin suurikokoinen jääkaappi, jossa on harjattu alumiininen ovi ja erillinen pakastelokero. Se valitsee itse energialähteensä.
Pakastimen yläpuolella on vakiovarusteena mikroaaltouuni. Jääkaappipakastin-yhdistelmä sijaitsee renkaiden kohdalla, mikä on erittäin hyvä painon jakautumisen kannalta. Sen huono puoli on, että kokonaisuus on ilman jakkaraa hieman korkea lyhyemmille henkilöille. Jääkaapin ja pesutilan välissä on 45 senttimetriä leveä hyllyllinen korkea kaappi, jossa on viisi irroitettavaa hyllyä.
Vaatekaapissa on 65 senttimetriä pitkä vaatetanko, ja siellä on Alde 3010 -nestekeskuslämmitysjärjestelmä. Hukkalämpö suuntautuu ylöspäin ritilällä varustettua kenkähyllyä pitkin, ja sitä voi käyttää hiihtoretken jälkeisten märkien hiihtomonojen ja toppatakkien kuivattamiseen.
Kostean ilman saa halutessaan poistettua vaunusta kattotuulettimen avulla.
 Se on loistava ratkaisu hukkalämmön tallentamiseksi!

Lähimpänä ovea sisustus on viimeistelty kahdella nurkkakaapilla, jotka yhdistyvät sisäänkäynnin naulakkoon. Alakaapissa on hylly, ja baarikaapiksi tarkoitetussa yläkaapissa on kirkasta akryylilasinen luukku, jossa on tilaa kuudelle pullolle. Pullot kiinnitetään valaistulla pleksilevyllä. Välissä on kaksi mustaa laminaattilevyä, joista ylempi hylly on tarkoitettu televisiolle. Alemmalle hyllylle saa mahdolliset lisälaitteet, ja hyllyjen välissä on tilaa johdoille.

Vaunussa on paljon säilytystilaa. Jos kaikki tilat täytetään, vaarana on, että painorajat tulevat vastaan. Koeajon aikana omamassa tarkistettiin ja se pysyi viiden prosentin sisällä virhemarginaalista. Oston yhteydessä kokonaismassan voi valita kolmesta mahdollisuudesta 1 600 ja 1 800 kilon väliltä. Pienin kokonaismassa on kuitenkin lähinnä teoreettinen, koska tällöin kantokyky jää noin viiteen kiloon. Silloin voi olla aiheellista jättää sähköhammasharja kotiin...
Vaunutekniikka on järjestyksessä. JVC:n mediajärjestelmä vastaa viihdykkeistä radion ja DVD-soittimen osalta. Äänentoistoon on neljä kaiutinta, kaksi edessä ja kaksi takana. Digitaalinen televisioantenni on vakiona.
Sekä etuosan televisiohyllyn että makuutilan yhteydessä on pistorasiat televisioantennille, DVD-soittimelle ja 230 V:n -pistorasia. Kaikki valopaneelit ovat himmennettäviä. Vaunun ulkoseinässä on kaapelitelevisio-pistorasia ja etutelttaa varten tarkoitetut pistorasiat. Kaiken kaikkiaan vaunussa on kymmenen pistorasiaa, jotka varmistavat, että lähistöllä on aina sähköä saatavilla.
Cabbylla on hyvä maine matkailuvaunujen keskuudessa lämmityksen ja miellyttävän sisäilman osalta. Vaunu on eristetty erinomaisesti eristävällä polyuretaanivaahdolla, jota on suihkutettu vaunun seinien väliseen tyhjään tilaan.
Uretaanimassa täyttää kattavasti kaikki nurkat ja vähentää kylmäsiltojen riskiä. Eristys toimii yhtä tehokkaasti kesällä ja talvella.
Odotettu uutuus on kaksi termostaattia; lämmitystä ohjaa istuinryhmän tai makuutilan lämpötila, riippuen termostaatin asetuksesta.

Keittiön työtason yläpuolelle asennettu uusi Alde-ohjauspaneeli helpottaa vähemmän teknisten matkaajien elämää loogisemmalla valikkojärjestelmällä. Paneelista on helppo keskitetysti ohjata kaikkia toimintoja. Siitä voi myös tarkistaa nestekaasun tilan, jos siihen liittää vaihtoventtiilin ja anturin.
Alden tehokas, kolmiasentoinen lämmitys on vaunun lämmitysjärjestelmän sydän. Vesikiertoinen lämpö välittyy sekä lämmönvaihtimellisten patterien että kolmen lattiassa sijaitsevan lämpöputken kautta. Parhaan lämmitystehon saavuttamiseksi lattialämmitystä voi säätää erikseen.

Lämpöputkiin menevän lämpimän nesteen  määrä säädetään lämmityksestä. Yläkaappien, sohvien ja vuoteiden takana on ilmanvirtausta ohjaavia ilmarakoja, jotka tekevät lämmityksestä tasaisempaa ja ehkäisevät nopeaa lämmönvaihtelua. Uuden karmirakenteen ansiosta ikkunoiden ilmastointi on parantunut, jopa rullaverhojen ollessa suljettuna.
Oven vieressä olevaa ikkunaa lukuunottamatta, kaikki ikkunat ovat avattavia. Suuren kattoikkunan kanssa ikkunat luovat valoisan ja ilmavan tunnelman vaunuun.
Vaunun kauniseen kirsikka-sävyyn voi yhdistää erilaisia kangas- ja nahkaverhoiluvaihtoehtoja sohvassa. Lautajäljitelmää olevaa lattia täydentää matkailuvaunun tyylikästä muotoilua.
Cabby on tehnyt matkailuvaunun ostamisen helpoksi. Ostajan ei tarvitse miettiä lisävalintoja, eikä pelätä vikahankintoja.
Matkailuvaunun hankinta on kuin puvun hankkiminen. Jos on osannut valita oikean koon Armanissa on aina hyvä olla.

Cabby 650+F4 Double 2011

Perushinta: 44 900 €
Malli: 650+F4 Caienna 2011
Pituus: 796 cm
Korin kokonaispituus: 655 cm
Sisäpituus: 585 cm
Ulkopituus: 252 cm
Sisäleveys: 234 cm
A-mitta: 1 050 cm
Kokonaismassa: 1 600/1 700/1 800 kg
Omamassa: 1 595 kg
Kantavuus: 5/105/205 kg
Etuvuoteen mitat: 214x140/140
Takavuoteen mitat: 193x144/110

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.