Bild
Seuraava artikkeli

Gourmetkokin matkalainen talviturkissa

Dethleffs Edition T6701

Camper sai kunnian koeajaa Edition T6701 auton juuri ennen sen ensiesittelyä CMT:ssä. Dethleffsin laajassa puoli-integroitujen mallistossa juuri tämä malli on tarkkaan segmentoitu omalle kohderyhmälleen sen tasaisen lattian, matalien askelmien ja suuren keittiön ansiosta.

Dethleffsin mallimerkintä Edition tarkoittaa runsaampaa varustelua ja parempia materiaaleja, sitä pientä ekstraa. Tämän kyseisen auton kohdalla voidaan  hyvällä syylläsanoa  että eikä tässä vielä kaikki, vaan lisäksi saat….
Onneksemme pääsimme tekemään tekniset mittaukset sisätiloissa ennen kuin varsinainen koeajomme alkoi talvisessa lumimyräkässä.

Paljon tuttua. Edition on Fiat Ducato 3500 light alustalle rakennettu puoli-integroitu, 7 metriä pitkä auto. Moottorina tässä Fiatin 2,3 litrainen 150 hv Mjet versio, 6 vaihteisella manuaalilaatikolla.
Kone on tavanomaista 130 hv:n moottoria selvästi pirteämpi ja 6:s vaihde ei ole pelkkä ylivaihde. Koeajomme aikana saimme huomata moottorin suorituskyvyn ylämäkiohituksissa. Pitkässä ylämäessä rekan vauhti hiipui, Fiatin ei.
Lisähintaa 148 hv:n moottori tuo 1230 €. Tätä investointia on lupa harkita, sillä niin paljon vaivattomampaa on ajaminen.
Dethleffsin Edition mallin Fiatin alustapaketissa saa automaattisen ilmastoinnin, vakionopeudensäätimen, radiovalmiuden, ajotietokoneen ja sähkösäätöiset peilit vakiona. Tässä autossa selkää helli Agutin Pilot- istuimet. Muuta mukavuutta lisäsivät integroidut pimennysverhot ja Sound-paketin myötä 4 kpl ohjaamoon sijoitettua kaiutinta. Soitinta autoon ei ollut asennettu, sillä monet valitsevat itse laitteet tarvittavine ominaisuuksineen: gps, peruutuskamera, TV.
Muita varusteita tässä Editionissa oli ESP ajovakauden hallinta, 2 x turvatyynyt ohjaamossa ja pölykapselit.
Vakiona oleva Truma 6 Combi lämmitin oli vaihdettu Alden nestekeskuslämmitykseen.
Eristysmateriaalit seinissä, katossa ja lattiassa oli päivitetty Foam eristeiksi vakiona olevan Styrenin tilalle. Lisäksi auto oli varusteltu sähköisellä Foilpoint lattialämmityksellä. Tämä talvipaketti tuo hintalappuun 3465 € lisähintaa, mutta tekee samalla autosta todellisen talviauton. Oman koeajomme aikana lämpömittari laski alimmillaan -10 asteeseen ja niissä olosuhteissa auto lämpeni nopeasti. Ainoa talvivaruste jota olisi kaivannut kylmänä aamuna oli istuinlämmittimet.
Näillä eväillä tämä Edition 12 T6701 oli varusteltu täydelliseksi talviautoksi.


Valintoja. Auton suunnittelussa on päädytty ”sileään” pohjaratkaisuun ja mataliin askelmiin.
Hyvää on, että parivuode on lattiatasolla eikä siihen tarvitse kiivetä.
Tästä seuraa se, että varsinaiselle takatallille ei jää tilaa. Tässä autossa on kuitenkin 30 cm korkea, läpi auton menevä takatalli. Siihen mahtuu hyvin  sukset, golfmailat, -kärryt, kalastusvälineet tai kokoontaitettava pöytäkalusto tuoleineen. Polkupyörä ei.
Porras asuinosaan on matala ja ohjaamoon nousemisessa auttaa Dethleffsin asentamat astinlaudat. Toimivat käytännössä hyvin, kun pysäköi autoa ahtaaseen ruutuun tai laskeutuu mittarille tankkaamaan.
Sisäänkäynti asuinosaan on erinomaisen helppoa, matalat askelmat ja Thulen sähköinen porras. Sisäänkäynti on toisaalta auton ”heikoin lenkki”. Sisäänkäynnin yhteydessä ei ole minkäänlaista naulakkoa, eikä myöskään mitään tilaa kengille. Ovessa on pieni roskis ja 3 hyllyä. Oven päällä on auton sähköpääkeskus hallintalaitteineen.
Asuinosa on erittäin valoisa suurten kattoikkunoiden ja vaalean sisustuksen ansiosta. Valoa ja tunnelmaa lisää mukavuuspaketin kermanvalkea mattosarja. Pakettiin kuuluu sängyn päiväpeite, tyynysarja, pöytäliina ja oven hyttysverkko. Iltahämärässä tunnelmaa luo runsas valaistus. On epäsuoraa valoa(led- nauhavalot), kattovalot ja kiskoihin asennetut siirrettävät spotit.
Sohvaryhmä on muutettavissa yhdeksi 120 cm leveäksi ”parivuoteeksi”. Näin autossa on 4 vuodepaikkaa. Auto on kylläkin tarkoitettu pariskunnalle, yhdellä parivuoteella.
Sohvaryhmä on päällystetty Crema nimisellä vaalealla, helppohoitoisella nahkajäljitelmällä. Sohvan ja pöydän jatkopalojen ansiosta syömään mahtuu hyvinkin kuuden hengen porukka.
Alhaalla seinustalla on myös kätevä 4:n pullon / lasin teline.

”Makuuhuone” on hyvin suunniteltu.140 cm leveä peti peräti 16 cm paksulla patjalla takaa mahdollisuudet erinomaisiin uniin. Hyvä sänky on hyvän unen perusta. Editionissa sänky on oikealla korkeudella ja patja tuntuu hyvältä. Ulkomaailma ja äänet häipyvät. Uni maistuu. Kätevä yksityiskohta on sivuseinään asennettu kuminauhoista valmistettu verkko jonka alle voi säilöä esim kirjoja, lehtiä tai vaikkapa TV:n kaukosäätimen. Makuuhuoneen yhteydessä on kaappi taulutelevisiolle. Hyvin toimivan varren päähän asennettuna TV:n katselu on mahdollista koko autossa. TV kääntyy siten, että se näkyy sohvaryhmälle tai sänkyyn päin. Kaapissa on alumiininen ruloluukku kooltaan 41 x 58 cm. Riittävän kokoisen TV:n asentaminen on mahdollista.


Koska sänky on tasaisella lattialla, on korkeutta on vain 70 cm ja istumakorkeus kattoon 129 cm.
WC / suihku on tilava 74 x 170 cm,josta suihkun osuus on 70 x 70 cm ja WC on varustettu Thetfordin ”kasetilla”. Kattokorkeus on 192 cm. Pitkäkin henkilö voi ottaa suihkun vaivatta. WC:n takaosassa on suuri kaappi, 74 x 95 cm. Kaappi on peräti 34 cm syvä. Ikkunoita ei ole, mutta 25 x 25 cm tuuletusluukusta tulee päivänvaloa riittävästi. Myös WC on varustettu runsaalla valaistuksella: 4 x kattovalo ja epäsuorat led-nauhat suuren peilin, kooltaan 44 x 88 cm, takaa.


Tässä maailman ensi-iltaansa, hyiseen talvi-iltaan Suomessa, ajetussa autossa, WC voisi auton se toinen ”heikoin lenkki”. Naulakoita pyyhkeitä varten ei ollut ja kun kääntää suihkuseinän esiin, ainoaksi mahdollisuudeksi jää ”tulla ulos suihkumärkänä ottamaan pyyhe sängyn päältä”. Huhtikuussa myynnissä olevissa tuotantomalleissa asiakas saa koukut asennettuina.


Säilytystiloja Editionissa on runsaasti. Vaatekaappi ja sen alla oleva kenkäkaappi ovat ”hieman niukahkot”. 64 x 130 + 57 cm ja 44 cm syvät; kaapissa on jo maasähköyksikkö ja Alden paisuntasäiliö letkuineen. Kaappitilaa on ympäri autoa erittäin runsaasti. Kaikki kaapit ovat hyvin ”ilmastoituja”. Kaappeja on yhteensä 4,4 hyllymetriä ja tämän lisäksi vielä keittiön ja WC:n kaapit.

Gourmettia köökissä. Asuinosan kohokohta on Editionin hulppea keittiö, Dethleffs Gourmet Center. Keittiö on leveä varusteina suuri 190 litran jääkaappipakastin ja Dometicin Uuni / Grilli yhdistelmä vasemmalla puolella ja Dometicin liesi- pesuallasyhdistelmä kaappeineen ja laatikostoineen oikealla puolella.
Meille kerrottiin, että keittiön on suunnitellut naisista koostunut projektiryhmä. Liesi on kolmiliekkinen ja varustettu kolmella kansipalalla, joten riittävästi laskutilaa löytyy. Itse taso on 65 x 113 cm ja sitä voi jatkaa vielä 25 cm pitkällä käännettävällä jatkopalalla. Yläkaappien ratkaisu on erinomainen, sillä hyllyt ovat säädettäviä. Juomapulloja voi säilyttää kaapeissa. Keskikaapin alla on valmius
liesituulettimelle ja jopa mikrouunille voidaan löytää tila.
Lieden ja altaan alla on kaksi tilavaa laatikostoa. Valaistus on erinomainen: 2 x valo ja 2 kpl ledinauhoja.
Yksi asia jäi keittiössä askarruttamaan; eikö keskieurooppalaisen suunnittelutiimin naisilla synny kokatessaan mitään roskia? Paikkaa roskakorille ei keittiössä ollut, vain se pieni roskis ulko-ovessa

Kokonaisuudessaan tämä Edition 12 on kuin räätälöity pariskunnalle, joka myös asuu autossa. Mikäli harrastuksiin ei kuulu isoja, paljon tilaa vieviä välineitä, antaa auto muhkean talvi- ja mukavuus-paketin ansiosta paljon vastinetta rahalle.Uskomme, että tästä muodostuu varttuneemman väenkin suosikki helpon liikkumisen ansiosta; matalat raput, astinlaudat, tasainen pohja.

FAKTARUUTU

Vuosimalli: 2012
Perushinta: 67 140 €
Koeajettu auto: 72 560 €
Moottori: Fiat Mjet 150, Euro 5
Alusta: Fiat Ducato 3500 Light
Pituus Korkeus/Leveys:    707/233/287 cm
Kokonaismassa: 3 499 kg
Omamassa: 3 171 kg
Kantavuus: 328 kg
Akseliväli: 380 cm
Sisäkorkeus: 198 cm
Lattian paksuus: 41 mm,
sivuseinät/katto: 34 mm
Vuodemitat:
takana lev/pit 140 x 200 cm
Lämmitys:
vakio Truma Combi 6 E
Koeajoauton lämmitys:    Alde nestekeskuslämmitys ja Foilpoint sähk. lattialämmitys
Raikasvesisäiliö:
(raj.tilavuus)125 l (20)
Harmaavesisäiliö: 93 l
Pistorasiat: 230 V / 12 V, 4/2 kpl
Jääkaappi/pakastin: 190/35 l
 

LISÄVARUSTEET

Edition-varusteet:
(sis. hintaan)
Ohjaamon kattoikkuna, pyöreät kulmalistat, ohjaamon astinlaudat, sähk. asunto-osan askelma, takatukijalat, korkeakiiltoiset kalusteet, Crema-nahkajäljitelmä, hyttysverkko-ovi, kirkaslasinen MiniHeki-kattoluukku, Heki III –kattoikkuna ja valokehys, ohjaamon kaihdinverhot, ohjaamon matto, pilotti-istuimet, radiovalmius ja Sound-paketti, epäsuora valaistus, luksuskäyttöpaneeli, kaasu-uuni jääkaapin päälle, keittiön kattovalolista

Talvipaketti Alde:    
(Alde-nestekeskuslämmitys, eristetyt vesijohdot ja harmaavesisäiliö, sähk. lämmitetyt harmaavesijohdot ja -säiliö, vesipumpun kytkin, foam-eriste, sähk. lattialämmitys) 3 465 €
Somistuspaketti: 385 €     
Mattosarja: 340 €    
 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.