Bild
Seuraava artikkeli

Matkailuautojen markkinat kasvoivat vuonna 2016

Ensirekisteröinti tammi-joulukuussa 2016

Suomessa rekisteröitiin vuonna 2016 yhteensä 1171 uutta matkailuautoa. Edellisvuodesta markkinat kasvoivat 12 %. Autoista oli tehdasvalmisteisia 80 %, ja Suomessa matkailuautoiksi valmistettuja 20 %.

Matkailuajoneuvotuojat ry:n julkaisemien tilastojen mukaan uusien matkailuautojen suosituin merkki oli vuonna 2016 edelleen Adria. Sen myynti lisääntyi edellisvuodesta, mutta vähemmän kuin markkinoiden kasvuvauhti. Ero kakkoseen oli edelleen huomattava, vaikka Carado kasvatti myyntiään huomattavasti (+2,3 %-yksikköä eli 35 autoa).
Kolmanneksi suurin merkki Sunlight menetti suosikkilistalla edellisvuoden kakkospaikkansa, vaikka myös sen myynti kasvoi.

Pakettiautosta Suomessa retkeilyautoiksi muunnettujen autojen suurin merkki oli edellisvuoden tapaan Mercedes, ja toiseksi suurin Ford.  Tämän ryhmän suosia kokonaisuutena supistui hieman edellisvuodesta.   

Matkailuvaunujen ensirekisteröinti jäi  545 kappaleeseen,. Se on vajaat 9 % (52 kpl) edellisvuoden määrää pienempi. Markkinajohtaja  saksalainen Hobby  säilytti edelleen noin 38 % markkinaosuudella vahvan asemansa ykkösenä. Toiseksi suosituin merkki oli slovenialainen Adria (15 %) ja kolmas ruotsalainen Kabe (14 %).

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.