Bild
Seuraava artikkeli

Tuulilasinpyyhkijät testissä

Uutiset

Saksan Autoliitto (ADAC) testasi kahdeksan tuulilasin pyyhkijänsulkaa laajamittaisessa kestotestissä. Lue testi ja sen jälkeen tietoja siitä, kuinka sulat voi hankkia vaivattomasti.

Saksan Autoliitto ADAC tutkii jatkuvasti erilaisia autojen varaosia ja tarvikkeita. Uusimman testin tarkoituksena oli selvittää, onko erilaisissa tuulilasin pyyhkijänsulissa eroja, ja millaiseen järjestykseen tuotteet asettuvat hintaa ja omiteet asettuvat verrattaessa ominaisuuksia myös hinta huomioon ottaen.

Testaustapa

Testissä oli mukana kahdeksan erilaista tuulilasinpyyhkijä. Ne kaikki ovat yleisiä Saksassa ja Suomessakin ainakin osa niistä on myynnissä huoltoasemilla, varaosamyymälöissä, supermarketeissa ja rakennustarvikkeita myyvissä suurissa myymälöissä.  Saksassa pyyhkijöiden hinta vaihteli 11 – 37 euroon.

Ennen testiä varmistettiin, että kaikki testiin uutena hankitut pyyhkijät olivat samaan autoon tarkoitettuja.

Kestotestissä sulkia rasitettiin 240 tuntia. Se merkitsi yli 150 000 pyyhinsykliä. Lisäksi testin aikana sulkiin kohdistettiin  UV-säteilyä. Osa testistä totetettiin kylmäkaapissa, jossa lämpötila oli alimmillaan 10 pakkasastetta. Suurempi osa toteutettiin kuitenkin kesälämpöisissä olosuhteissa. Ja tietysti testin aikana tuulilasille suihkutettiin vettä samalla tavalla kuin tavallisissa käyttöolosuhteissa.

Testin kokonaistuloksesta 90 % koostui pyyhkijän sulkien pyyhinominaisuuksista. Ne mitattiin sekä uutena että testin päättyessä. Loput 10 % pisteistä tulivat pyyhkijöiden laadusta, asentamisen helppoudesta sekä asentamis- ja käyttöohjeiden selkeydestä.

Tulokset esitettiin pistearvioina samaan tapaan kuin kouluarvostelu tapahtuu Saksassa. Paras arvosana (erinomainen) on 1. Toisessa ääripäässä on numero 5 (huono). Mitä pienemmän pistemäärän testituote saa, sitä parempi se on. Suuri pistemäärä taas kertoo, ettei tuote menesty hyvin.

Tulos: Hinta ja laatu eivät kuljekaan käsi kädessä

Testin lopputulos ei ominaisuuksiltaan yllättänyt ADACin testaajia. ”Mikään pyyhkijänsulka ei ollut totaalinen pettymys”, he totesivat. Testin pyyhkijöiden arvosanat vaihtelivat ”hyvän” ja ”tyydyttävän” välillä.

Sen sijaan hinnan mukaan ottaminen tuotti odottamattoman tuloksen. Kolmanneksi ominaisuuksiltaan sijoittunut VisioFlex (SWF:n valmistama) maksoi 10 euroa enemmän kuin testin voittanut Bosch.

Testissä oli mukana kaksi Boschin sulkaa. Niistä  Aero Twin sai talvitestin osiossa arvosanan "erinomainen"  testiarvosanan ollessa 2,5. Heikoimman arvosanan sai tässä osiossa arvosanallaan 4,2. Talvitestissä pakkasta oli  10 astetta.

Testaajia ihmetytti, miksi jokin sulka toimi ajoittain hyvin, välillä jälki oli huono. Ainoaksi selitykseksi testaajat totesivat sen, että jotkin sulat olivat seisseet myyntipakkauksessa ja myyntitelineessä jo niin pitkään, että sulan kumimateriaali oli  ”vanhentunut”. Se ei enää toiminut tavalla, joka sulalla on normaalisti.  Siksi ADAC vaatikin, että sulkapakkauksissa tulisi olla valmistuspäiväys.  

Mistä sulat vaivattomasti?

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.