Bild
Seuraava artikkeli

Uusista matkailuautoista Suur-Helsinkiin yli neljännes

Uutiset

Vaikka Suur-Helsinkiin (Helsinki, Vantaa ja Espoo) on mennyt 48 kappaletta uusista matkailuautoista, Helsingin kaupunkiin niitä rekisteröitiin vain kolme!

 

Helsinki on Suomen suurin kaupunki,  jossa asukkaita on lähes 650 000.  Vaikka naapurikuntien - Espoo ja Vantaa - väestö lasketaan yhteen, asukasmäärä jää pienemmäksi kuin Helsingissä yksin.

Uusien matkailuautojen rekistyeröintimäärä ei vastaa lainkaan asukaslukujen suhteita. Tammi-Helmikuussa 2017 rekisteröitiin Helsinkiin vain kolme (3) uutta matkailuautoa. Espoon ja Vantaan alueelle sen sijaan autoja meni  14 kertaa enemmän, eli yhteensä 42 kappaletta.

Helsingin oudolta vaikuttavat luvut selittyvät suurelta osalta pysäköintipaikkojen määrällä. Helsingissä on pula sekä kadunvarsien paikoitustiloista että sopivista paikoista, missä autoa voisi muutoin säilyttää.  Espoossa ja Vantaalla on paljon enemmän pientaloasutusta, jolloin auton säilyttäminen esimerkiksi kotipihassa on paljon helpompaa. Sama ongelma koskee tietysti myös matkailuvaunuja.

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.